Нормативно-технічна документація, розроблена асоціацією
- Збірник рецептур саломасів, маргаринів та жирів кондитерських, хлібопекарських і кулінарних, які виробляються за вимогами ГОСТ 240–85 та ГОСТ 28414–89 і Технічними умовами на саломаси та переетерифікований жир (2003 рік).
- Методичні рекомендації з визначення виробничих потужностей олійно-жирових виробництв (2003 рік).
- Інструкція по нормуванню витрат прекурсорів для виробництва олійно-жирової продукції та для лабораторних потреб на олійно-жирових підприємствах (2003 рік).
- Методичні вказівки «Порядок і метод визначення маси нетто олії рослинної фасованої, маргаринової продукції та майонезів».
- Технічні вимоги до показників якості пальмової олії та її фракцій для виробництва саломасів, маргаринової продукції, жирів кондитерських і кулінарних та рекомендації до ведення процесів гідрогенізацію та пере етерифікацію (2003 рік).
- Технічні умови на виробництво сумішей рослинних олій.
- Методичні вказівки про порядок розробки, узгодження та затвердження технічних описів на олійно-жирову продукцію (2001 рік).
- Інструкція про порядок обліку, зберігання та використання побічних продуктів та відходів в олійно-жировій галузі (2001 рік).
- Інструкція по санітарно-мікробіологічному контролю маргарину та майонезу (2002 рік).
- Санітарні правила для олійноекстракційних підприємств та підприємств маргаринової промисловості (2001 рік).
- Санітарні правила для виробництва мила та маргарину (2002 рік).
- Інструкція по санітарно-бактеріологічному контролю маргарину і майонезу (2002 рік).
- Інструкція про порядок і метод визначення маси майонезу в пакувальній одиниці (2003 рік).
- Інструкція про порядок і метод визначення маси маргаринової продукції в пакувальній одиниці (2003 рік).
- Інструкція про порядок і метод визначення маси олії в пакувальній одиниці (2003 рік).
- Технічні вимоги до властивостей яєчних порошків як емульгуючої добавки при виробництві майонезі (2003 рік).
- Рекомендації по застосуванню парозапірних пристроїв для технологічних апаратів з різними параметрами робочої пари з метою зменшення витрат палива на виробництво теплової енергії (2004 рік).
- Технологічні нормативи допустимих викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря із котелень, що працюють на лушпинні соняшнику (2009 рік).
- Зміни до Порядку ведення обліку сировини, матеріалів та готової продукції на підприємствах олійно-жирової галузі (2012 рік).
- Методичні вказівки з розробки, погодження, затвердження норм нормативів водоспоживання в олійно-жировій галузі (2001 рік) та Галузева методика з розрахунку норм і нормативів водокористування та водовідведення (2010 рік).
- Відомчі будівельні норми «Перелік приміщень і будівель підприємств олійно-жирової промисловості з визначенням їх категорій і класів вибухопожежонебезпечних зон» (2004 рік) та зміни до них (2012 рік).
- Методика з нормування витрат теплової, електричної енергії і палива при виробництві продукції підприємствами олійно-жирової галузі (2013 рік).
- Започатковано видання галузевого науково-технічного журналу «Олійно-жировий комплекс» (2003 рік).