Дещо про пальмову олію

15 листопада 2016

За оцінками USDA світове виробництво олій у 2016/17 МР складе 185,72 млн. тонн проти 177,11 млн. тонн у 2015/16 МР (зростання на 4,8 %) зростання виробництва пальмової олії прогнозується до 64,495 млн. тонн проти 58,842 млн. тонн або на 9,6 %.

Пальмова олія займає найбільшу питому вагу у світовому виробництві олій — 34,7 %, а світовій торгівлі оліями — понад 60 %.

На світовому олійному ринку за останні 10 років імпорт пальмової олії збільшився у 2 рази і при цьому, 80 % її використовується для харчових цілей.

Пальмова олія — основна сировина, яка використовується у світі при виробництві твердих рослинних жирів без транс-ізомерів, що відповідає рекомендаціям ФАО/ВОЗ.