ХХІ міжнародна конференція «Fat&Oil Industry-2023»

13 вересня 2023

ІА «АПК-Інформ» продовжує підтримувати комунікацію між учасниками ринку в Україні в умовах війни та оголошує про проведення ХХІ міжнародної конференції «Fat&OilIndustry-2023».

Захід проходитиме за підтримки Львівської ОДА 23 жовтня в м. Львів, Premier Hotel Dnister.

Попри суттєві геополітичні зміни та вимушений перегляд основних торговельних шляхів внаслідок російської агресії Україна залишається одним з основнихпостачальниківолійно-жирової продукції на зовнішні ринки.

За підсумками 11 місяців роботи 2022/23 МР Україна поставила на зовнішні ринки 5,2 млн тонн соняшникової олії (+26% до 2021/22 МР), що вже становить близько 40% від очікуваного світового експорту даної продукції в поточному сезоні. Частка українського соняшникового шроту у світовому експорті в сезоні-2022/23 може сягнути 46% (42% у 2021/22 МР).

Протягом останнього сезону український ринок олійних та продуктів переробки зазнав суттєвої трансформації, підлаштовуючись під поточні реалії: відбувалося помітне зміщення в бік експорту олійної сировини, але разом з тим робота переробної галузі демонструвала досить високі показники навіть при систематичному блокуванні роботи портів Великої Одеси.

Але новий сезон – нові виклики і основний акцент у сьогоднішніх умовах – на логістику: розширення альтернативних шляхів експорту, можливі обсяги відвантаження та фактори формування цін.

NEW SEASON – NEW CHALLENGES

Основні теми конференції

· Альтернативні шляхи експорту: ставка на порти Дунаю.

· Глобальні зміни в географії експорту соняшникової олії: заміщення української олії на основних ринках.

· Зміни в структурі виробництва олійних та зернових: вимушений крок чи довготривала тенденція?

· Баланс попиту та пропозиції олійних: перерозподіл споживання.

· Зростаючий ринок сої: потенціал виробництва та реалізації.

· Український ріпак vs нові логістичні можливості.

· Рекордний експорт олійних: вплив, наслідки для галузі та можливі обмеження.

· Ринок ВО соняшнику: куди рухається ринок?

· Нові проєкти та інвестиційний клімат.

Цільова аудиторія заходу: переробники олійних культур, трейдери, агрохолдинги, галузеві організації, провідні вітчизняні та міжнародні аграрні експерти, виробники обладнання, основні експортери і споживачі олійних та продуктів переробки, представники наукових організацій та ін.

Мова конференції – українська, англійська.

Детальну інформацію про умови участі, спонсорство та виступ з доповіддю ви можете отримати в оргкомітеті конференції.