Нові вимоги до вмісту забруднювачів у харчових продуктах
МОЗ України затвердило оновлені державні санітарні правила і норми щодо максимальних допустимих рівнів окремих забруднювачів у харчових продуктах – наказ № 1238 від 22 травня 2020 року „Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм „Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах””, який набув чинності 4 лютого 2021 року, тобто через 6 місяців з дня опублікування, за винятком окремих показників, для яких встановлено трьохрічний перехідний період.
Документ встановлює нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті та інших металів, мікотоксинів, тощо у продуктах харчування. Нові вимоги адаптовані до вимог Регламенту ЄС № 1881/2006 „Встановлення максимальних рівнів певних забруднювачів в харчовій продукції”.