Про підвищення кваліфікації спеціалістів технологічних служб і виробничих випробувальних лабораторій
Асоціація «Укроліяпром» повідомляє, що в період з 04.07.16 по 09.07.16 (шестиденна робоча неділя) в Державному закладі освіти «Одеський інститут післядипломної освіти національного університету харчових технологій» відбудеться підвищення кваліфікації для спеціалістів технологічних служб і виробничих випробувальних лабораторій.
Для учасників асоціації підвищення кваліфікації здійснюватиметься за кошти державного бюджету (для не учасників асоціації «Укроліяпром», вартість навчання одного фахівця складає 1200 грн.).
Тема підвищення кваліфікації: «Інноваційні технології та сучасні інструментальні методи дослідження олійно-жирової продукції як інструмент імплементації законодавства України щодо забезпечення безпечності та якості харчових продуктів».
Мета навчання: Оновлення і розширення знань у сфері підтвердження безпечності та якості олійно-жирової продукції.
Навчально-тематичний план підвищення кваліфікації (додається), розроблений спільно з асоціацією «Укроліяпром» та УкрНДІОЖ НААН та погоджений Міносвіти України.
Програма навчання складена з урахуванням необхідності ознайомлення фахівців галузі з новим законодавством України шодо забезпечення безпечності та якості харчових продуктів, а також сучасними інструментальними методами її дослідження та новими технологічними інноваційними розробками стосовно виробництва олійно-жирової продукції.
З докладами перед слухачами виступатимуть провідні вчені.
Після закінчення навчання слухачі отримують свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка. Вартість бланків свідоцтв для слухачів з безкоштовним навчанням повинно оплатити підприємство, що направило слухачів на навчання. Вартість бланку свідоцтва про підвищення кваліфікації складає 39 грн. 90 коп. з урахуванням ПДВ. Оплата здійснюватиметься перерахунком коштів на розрахунковий рахунок інституту за реквізитами:
Отримувач: ДЗО «ОІПДО НУХТ»
р/р 31250278105697
за навчання чи за свідоцтва (конкретизувати)
код ЄДРПОУ 00374350
МФО 820172, ДКСУ в м. Київ
У разі необхідності інститут має можливість надавати послуги з проживання в гуртожитку. Оплата відбувається перерахунком коштів на розрахунковий рахунок інституту за реквізитами.
Отримувач: ДЗО «ОІПДО НУХТ»
р/р 31257278205697,
за проживання
Код ЄДРПОУ 00374350
МФО 820172, ДКСУ в м. Київ
Враховуючи важливість та необхідність прийняття участі спеціалістів підприємств у підвищенні кваліфікації, прошу керівників підприємств знайти фінансову можливість та направити їх для участі у навчанні.
Про прийняте рішення прошу повідомити по електронній пошті асоціацію «Укрліяпром» та «Одеський інститут післядипломної освіти національного університету харчових технологій» oipdo@eurocom.od.ua до 27.06.16.
Контактна особа з питань навчання — завідуюча кафедрою харчових технологій, інженерії та агрономії, к. т. н. Стоянова Л. О. (тел.: 048-733-53-69; тел./моб. 066-851-55-94 / 067-921-95-20).
З організаційних питань, питань проживання, прошу звертатися до контактної особи — Максименко Олени Володимирівни (тел.: 048-732-49-02 або 048-732-41-57; тел./моб. 096-793-17-71)
№ з/п |
Назви тем |
Разом годин |
Кількість годин |
||||||
Розподіл годин по видах занять |
|||||||||
Лекції |
Практичні заняття |
Лабораторні заняття |
Семінарські заняття |
Тематичні дискусії, науково-практичні конференції |
Виїзні заняття |
Контроль |
|||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
1. |
Чинне законодавство у сфері функціонування харчових підприємств: «Закон про стандартизацію», «Закон про метрологію та метрологічну діяльність», «Про технічні регламенти та ОВ», «Про основні принципи забезпечення безпечності харчових продуктів». Стоянова Л. О. — зав. кафедри харчових технологій ОІПДО, к. т. н. |
6 |
4 |
— |
— |
— |
2 |
— |
— |
2. |
Статус виробничих випробувальних лабораторій у перехідний період впровадження нових законів. Стоянова Л. О. — зав. кафедри харчових технологій ОІПДО, к. т. н |
2 |
1 |
— |
— |
— |
1 |
— |
— |
3. |
Сучасні лабораторні комплекси для дослідження олійно-жирової продукції. Машовець М. Д. — регіональний директор фірми «Люмекс» |
2 |
— |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
4. |
Біологічно-активні речовини харчових жирів і олій та їх практичне використання з побічних продуктів рафінації олій. Левицький А. П. — заст. директора інституту, д. б. н., проф., член-кор. УААН |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
5. |
Фізіологічні норми споживання жирів і олій в залежності від їх жирнокислотного складу. Актуальність організації виробництва високо олеїнових олій. Левицький А. П… — заст. директора інституту, д. б. н., проф., член-кор. УААН |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
6. |
Сучасні інструментальні методи дослідження жирнокислотного складу ліпідів різних груп (хроматоспектрометрія). Ходаков І. В. — ст. н. с. |
3 |
1 |
— |
2 |
— |
— |
— |
— |
7. |
Перекисне окислення жирів та олій. Використання антиоксидантів для захисту жирів і олій від окислювального псування. Макаренко О. А. — д. б. н., завідувач біохімічної лабораторії |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
8. |
Методи дослідження перекисного окислення жирів та олій. Макаренко О. А. .- д. б. н., завідувач біохімічної лабораторії |
3 |
1 |
— |
2 |
— |
— |
— |
— |
9. |
Використання нативних біофлавоноїдних антиоксидантів для подовження терміну зберігання жировмісних продуктів. Природні джерела таких антиоксидантів. Ходаков І. В. .- ст. н. с. |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
10. |
Методи дослідження антиокислювальної активності антиоксидантів (спектрофотометрія). Макаренко О. А. .- д. б. н., завідувач біохімічної лабораторії |
3 |
1 |
— |
2 |
— |
— |
— |
— |
11. |
Інноваційна розробка УкрНДІОЖ НААН: «Процес отримання фенольних сполук з продуктів переробки соняшника». Лабейко М. А., мол. н. с. УкрНДІОЖ |
1 |
1 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
12. |
Методи визначення вмісту біофлавоноїдних антиоксидантів (поліфенолів) (ВЕРХ) Ходаков І. В.. — ст. н. с. |
3 |
1 |
— |
2 |
— |
— |
— |
— |
13. |
Інноваційна розробка УкрНДІОЖ: «Кореляція між фізичними показниками жирів, визначених традиційними методами і диференційною сканіруючою калориметрією». Мазаєва В. С. — мол. н. с. УкрНДІОЖ |
1 |
1 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
14. |
Інноваційна розробка УкрНДІОЖ: «Використання в олійно-жировій галузі України процесу переетерифікації жирів». Демідов І. М. — УкрНДІ ОЖ., д. т. н., проф. |
1 |
1 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
15. |
Інноваційна розробка УкрНДІОЖ: «Прискорений режим визначення терміну Зберігання (придатності) жирів з використанням системи „Оксітест“. Демідов І. М. .-УкрНДІ ОЖ., д. т. н., проф. |
1 |
1 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
16. |
Нові законодавчі документи щодо регламентації вмісту хімічних забруднювачів та мікробіологічних показників у олійно-жирових продуктах. Іващенко К. Ю. — в. о. директора ОІПДО, к. т. н. |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
17. |
Нові міжнародні стандарти серії ISO 22002 щодо забезпечення програм-передумов для функціонування систем менеджменту безпечності харчових продуктів. Стоянова Л. О. — зав. кафедри харчових технологій ОІПДО, к. т. н. |
4 |
2 |
— |
— |
— |
2 |
— |
— |
18. |
Порядок міжнародної сертифікації систем менеджменту безпечності харчових продуктів за стандартом FSSC 22000 Стоянова Л. О. — зав. кафедри харчових технологій ОІПДО, к. т. н. |
4 |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
19. |
Історія та сучасність Одеси. Стоянова Л. О. — зав. кафедри харчових технологій ОІПДО, к. т. н. |
2 |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
Залік |
2 |
— |
— |
— |
— |
— |
— |
2 |
|
|
Разом |
48 |
29 |
4 |
8 |
— |
5 |
— |
2 |
Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри харчових технологій та інженерії Протокол № _5 ___ від «6» травня 2016 року.