Про заборону використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів

9 лютого 2016

Народними депутатами України О. В. Ляшком, В. В. Галасюком, В. І. Вовком зареєстрований за № 3871 від 02.02.2016 у Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів» (додається).

Прошу звернути увагу у даному проекті закону щодо пропозиції по внесенню змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», а саме, до другої частини статті 27, яка в діючому законі викладена наступним чином: « … Для забезпечення безпечності харчових продуктів, вироблених в Україні, забороняється: … », її пропонується доповнити пунктом 7 наступного змісту: « … 7) використання пальмової олії».

При виробництві маргаринової продукції, жирів кондитерських, хлібопекарських та кулінарних використовується пальмова олія та її фракції.

Прийняття даного проекту закону заборонить її використання.