Виробництво олійно-жирової продукції
Виходячи з даних Держстату України, у січні – травні 2020 року, у порівнянні з відповідним періодом 219 року, спостерігається зростанні виробництва таких видів олійно-жирової продукції:
· Олія соняшникова нерафінована – 108%;
· Олія соняшникова рафінована – 123,1%;
· Шрот соняшниковий – 104,2%;
· Маргаринова продукція – 111%;
· Соуси та майонез – 105,2%.
За підсумками січня – травня 2020 року спостерігається скорочення виробництва (дефіцит сировини – соєвих бобів):
· Олія соєва – 86,3%;
· Шрот соєвий – 85,4%.
У вересні-травні 2019/20 МР, у порівняні з відповідним періодом 2018/19 МР, продовжується зростання виробництва основних видів олійно-жирової продукції:
· Олія соняшникова нерафінована – 109,7%;
· Олія соняшникова рафінована – 127%;
· Олія ріпакова нерафінована – 127%
· Шрот соняшниковий – 102,1%;
· Маргаринова продукція – 111%;
· Соуси та майонез – 110%.
Скорочення виробництва спостерігається (дефіцит сировини – соєвих бобів):
· Олія соєва нерафінована – 93,3%;
· Шрот соєвий – 93,5%.