Виробництво олійно-жирової продукції

25 червня 2020

Виходячи з даних Держстату України, у січні – травні 2020 року, у порівнянні з відповідним періодом 219 року, спостерігається зростанні виробництва таких видів олійно-жирової продукції:

· Олія соняшникова нерафінована – 108%;

· Олія соняшникова рафінована – 123,1%;

· Шрот соняшниковий – 104,2%;

· Маргаринова продукція – 111%;

· Соуси та майонез – 105,2%.

За підсумками січня – травня 2020 року спостерігається скорочення виробництва (дефіцит сировини – соєвих бобів):

· Олія соєва – 86,3%;

· Шрот соєвий – 85,4%.

У вересні-травні 2019/20 МР, у порівняні з відповідним періодом 2018/19 МР, продовжується зростання виробництва основних видів олійно-жирової продукції:

· Олія соняшникова нерафінована – 109,7%;

· Олія соняшникова рафінована – 127%;

· Олія ріпакова нерафінована – 127%

· Шрот соняшниковий – 102,1%;

· Маргаринова продукція – 111%;

· Соуси та майонез – 110%.

Скорочення виробництва спостерігається (дефіцит сировини – соєвих бобів):

· Олія соєва нерафінована – 93,3%;

· Шрот соєвий – 93,5%.